Kurs og BaseCamp for ungdom, fotturer og Gårdskafé for alle

I august ble det arrangert Friluftsskole på Breivoll.
I august ble det arrangert Friluftsskole på Breivoll. Foto: Sandra Røssum

Breivoll Gård skal tilby friluftsliv for alle. Nå kan ungdom som er ferske i friluftslivet være med på kurs og på spennende BaseCamp. Alle kan gå fotturer og besøke Gårdskaféen. Eller hva med et kajakk-kurs for å bli trygg i kajakk?

Ferskingkurs i friluftsliv (16-30 år)

24. - 25. august arrangerer vi kurs hvor du som er i alderen 16 - 30 år kan lære grunnleggende ferdigheter i friluftsliv og bli inspirert til å gå mer på tur. Det er ikke tanken at du skal være klar for å krysse Hardangervidda på ski etter dette kurset, men at du skal kunne legge ut på dagsturer i nærmiljøet.

Dette er et 10 timers kurs over 2 dager. Det er ikke lagt opp til overnatting, men de so ønsker det, kan overnatte i egne telt/hengekøyer på stedet, eller benytte gapahuk eller lavvo som finnes på Breivoll.

Kurset koster kr. 100,- for deg som er medlem i DNT. Tillegg for de som ikke er medlem i DNT: Kr. 400,-.

Les alt om Ferskingkurs i friluftsliv (16 - 30 år) lørdag 24. - søndag 25. august.

På ferskingkurs lærer man bl.a. om kart og kompass.
På ferskingkurs lærer man bl.a. om kart og kompass. Foto: Marius Dalseg Sætre

Basecamp høstferie Breivoll (13 - 16 år)

Fra mandag 30. september til torsdag 3. oktober blir det BaseCamp på Breivoll Gård for dem mellom 13 og 16 år. BaseCamp er sosialt, artig, utfordrende og lærerikt. Her blir det mulighet for å være med på mange forskjellige aktiviteter, som kajakk og kano, fottur, lek, bading, fiske, førstehjelpskurs, orientingerskurs, få tips og triks til pakking av sekk, og maten lager vi sammen ute.

Overnatting skjer i lavvo/telt/hengekøye på Breivolls fantastiske uteområde.

Les alle detaljene om BaseCamp i høstferien på Breivoll.

Overnatting i hengekøye, lavvo eller gapahuk på BaseCamp Breivoll. Her fra overnatting i Oslomarka.
Overnatting i hengekøye, lavvo eller gapahuk på BaseCamp Breivoll. Her fra overnatting i Oslomarka. Foto: Marius Dalseg Sætre

Fotturer ved Breivoll

Kyststien fra Breivoll til Fiskevollbukta

Vi anbefaler å gå en tur på Kyststien. Den starter på Breivoll, og går helt til Hvervenbukta og enda videre til Fiskevollbukta. En knallfin tur, som du bør teste ut i sommer! Bare vær oppmerksom på at deler av turen ikke er merket. Det er merket fra Nesset i Ås og til Sjødalstrand, fra Sjødalstrand til Svartskog brygge og fra Bålerud brygge til Bekkensten. Resten av turen må du følge bilveg, alternativt blåmerket sti lenger opp i Ingierstrandåsen. Fra Breivoll til Hvervenbukta er det ca 17 km.

Kyststien i Ås kommune

Kanskje nøyer du deg med en del av Kyststien i første omgang? Les gjerne Ås Turlag sin flotte brosjyre "Bli kjent med ÅS – 14 flotte turer med tekst, kart og bilder». På side 18 finner du «Tur 7 – Kyststien» som omhandler kyststien i Ås og Breivoll.

Fra Sjøskogen til Breivoll Gård

På side 32 i den samme brosjyren finner du et annet tur-alternativ«Tur 14 – Breivoll gård». Denne turen går fra Sjøskogen og Vinterbrosenteret og følger "trillevennlige" veier til  Breivoll gård.

Tar du turen en søndag, passer det kanskje med en tur innom Breivoll Gårdskafé:

Fra Kyststien i Ås.
Fra Kyststien i Ås. Foto: Ås Turlag

Gårdskaféen på Breivoll

På søndager åpner Breivolls Venner den koselige kaféen. Her serveres bakst, varmende suppe, deilig kakao med krem, kaffe, brus og andre godsaker til en god pris.  Kafeen drives på frivillig basis og det kan være fint å vite at alle inntekter investeres i prosjekter, drift og anlegg på Breivoll.

Åpningstider:
Søndager kl. 12-16

Gårdskaféen var åpen under Kom Deg Ut-dagen høsten 2018
Gårdskaféen var åpen under Kom Deg Ut-dagen høsten 2018 Foto: Siri G. Bekkhus

Kajakk-kurs

Drømmer du om nærkontakt med sjøen og holmer - padle gjennom småbølger og virkelig nyte sommerdagen? Gjennom hele sommeren arrangeres det kajakk-kurs på Breivoll, introduksjonskurs og grunnkurs, for voksne og ungdom. Les om kommende kajakk-kurs.

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Skrevet av Siri G. Bekkhus 6. juli 2019