Kajakk-kurs på Breivoll: Ledige plasser

Drømmen om å beherske kajakk-teknikken kan bli virkelighet.
Drømmen om å beherske kajakk-teknikken kan bli virkelighet. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Kajakk er topp! Er du klar over at du nå kan være med på kajakk-kurs her på vakre Breivoll Gård i Ås kommune? I hele sommeren går det kurs, og det er ledige plasser på flere av dem - ennå.

Hva er vel bedre enn å padle på blå sjø blant øyer og skjær, se sjøen, kysten og fuglelivet på virkelig nært hold. Har du ikke våttkort ennå, så har du muligheten nå. Gjennom hele sommeren har vi kajakk-kurs fra Breivoll. Og når du har tatt våttkort, kan du leie kajakk hos oss, foreløpig på Friluftshuset på Sørenga og på Langøyene. Men etter hvert vil du også kunne leie kajakk på Breivoll Gård.

Introkurs

På kajakk introkurs blir du introdusert for kajakken og utstyret. Gjennom enkle praktiske øvelser lærer du deg det grunnleggende ved håndtering av kajakk og teknikk. Kurset motiverre til videre opplæring i padling.

Tid: 3 timer og 15 minutter
Alder: 16+ år
Krav til deltakelse: Ingen forkunnskaper i kajakk, men du må kunne svømme.

Grunnkurs

Du kan også velge kajakk grunnkurs. Dette kajakk grunnkurset går over to dager med utgangspunkt på Breivoll gård, Ås kommune.  Kurset gir våttkort, og er en introduksjon i bruk av havkajakk. Kurset tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Etter en grunnleggende opplæring, padler vi på tur ut på fjorden og bruker de mange øyene som base for trening og praktiske øvelser.

Tid: 2 dager
Alder: 16+ år
Krav til deltakelse: Ingen forkunnskaper i kajakk, men du må kunne svømme.

Det arrangeres også egne grunnkurs for dem fra 16-30 år.

Les om kajakk-kursene som holdes ved Breivoll Gård og meld deg på.
Har du spørsmål? Kontakt Friluftshuset på Sørenga, tlf 22 82 28 02, kajakk@dntoslo.no

Foto: Siri G. Bekkhus

Slik kommer du til Breivoll: 

Buss: Rute nr 505 fra Oslo til Nesset, tar ca 30 minutter. Det er ca 15 minutter å gå til Breivoll Gård fra busstoppet. 
Bil: Kjør E-6 sørover (fra Oslo) og ta av mot Nesset/Vinterbro. Ta til høyre ved koisken på Nesset og følg Breivollveien innover og parker på den store parkeringsplassen ved Breivoll Gård. 
Kajakk: Du kan padle fra Sørenga eller Langøyene. Padle helt innerst i Bunnefjorden til du møter stranden på Breivoll Gård. Turen tar ca 4 timer fra Sørenga. 
Sykkel: Sykle Mosseveien/E-18 til Hvervenbukta, så videre på Gamle Mossevei og langs Gjersjøen mot Tusenfryd og videre til Nesset og inn til Breivoll Gård. 

Skrevet av Siri G. Bekkhus 6. juli 2019