Visste du at du trenger våttkort for å leie kajakk?

Skaff deg våttkort, så kan du leie kajakk på Breivoll Gård!
Skaff deg våttkort, så kan du leie kajakk på Breivoll Gård! Foto: Nina Einarsson


Drømmer du om å leie en kajakk i sommer? Da trenger du et våttkort. Dette kortet gir deg muligheter til å leie kajakk på Breivoll Gård og i hele Norge, samtidig gir det utleier en trygghet på at du som leier kan det mest grunnoleggende om sikkerhet.

Breivoll gård tilbyr flere kajakk grunnkurs i juni, juli, august og september. Med våttkortet i hånden kan du leie kajakk og nyte den idylliske Bunnefjorden i sommer og et splitter nytt kajakkanlegg som er under bygging. Skaffer du deg et våttkort får du også mulighet til å ta med deg en venn uten våttkort ut på tur. Dette vil åpne for mange spennende muligheter for deg fremover. 

Breivoll har kurs hele sommeren

Breivoll Gård har fortsatt ledige plasser på kajakk grunnkurs som gir våttkort, men det begynner å fylles opp, så meld deg på. 

Finn en dato som passer. Meld deg på kajakk grunnkurs her!  

Et hav av muligheter

DNT Oslo og omegn har siden 2015 hatt tilbud om utleie, kurs og turer fra friluftshuset på Sørenga. DNT holder på å utvide kajakktilbudet med fire nye destinasjoner som er Asker, Sandvika, Gressholmen og Breivoll. Disse skal stå klare i løpet av 2021 og vil føre til enda flere muligheter. Det vil bli muligheter for å padle mellom anleggene og overnatting, for så å utforske nye farvann på egenhånd. Du kan også bli med på fellesturer arrangert gjennom en av disse fem anleggene hvis du heller ønsker det.

Komplett tilbud som gir mange muligheter

Breivoll gård har flere overnattingsmuligheter og nytt for i år blir at det utvides med to gapahuker med tilhørende bålplasser/grillplasser. Dette vil passe ypperlig for deg som ønsker å leie kajakk over flere dager og ønsker å ha et sted og overnatte. Den ene gapahuken er under oppbygging og er beregnet å stå klar i juni og den andre i august. Gapahukene vil ha plass til mellom 12-15 personer dersom koronarestriksjonene tillater det. 


Idyllisk på fjorden ved Breivoll.
Idyllisk på fjorden ved Breivoll. Foto: Nina Einarson

Husk våttkort - for din sikkerhet

Det er ingen krav til deg som har en egen kajakk om å ha våttkort, men for din egen sikkerhet vil vi anbefale deg å ta et grunnleggende kurs som gir deg dette våttkortet. Først og fremst så handler kurset om sikkerhet for deg og de du padler sammen med. Kursene vi tilbyr går over to dager med utgangspunkt på Breivoll gård som ligger i Ås kommune. Du vil lære deg det grunnleggende innen sikkerhet, redning og padleteknikk. Du vil få våttkort fra NPF med oblat som gir deg tilgang til å leie kajakk på Breivoll Gård og over hele Norge. Aldersgrense for disse kursene er 16 år og oppover.

Ønsker du å få mer informasjon om det flotte kajakkanlegget som er under oppbygging på Breivoll Gård så kan du

lese mer om kajakkanlegget her.