Kajakkutleie - breivoll

Foto: Henning Hoff Wikborg

Her finner du informasjon om hvem som kan leie kajakk av DNT Oslo og Omegn, om hva det koster og om hvordan du går frem.

Vinterpadling 1. oktober-1.mai

Det er mulig å leie kajakk hele året fra Breivoll, så fremt det ikke er is.

  • I vinterhalvåret må man være to personer som padler sammen, hvor minst en har våttkort.
  • Bruker må bruke våtdrakt eller liknende​​​​​​​.
  • Å padle i skumring/mørket krever mer erfaring, dersom dette skjer må man bruke lys slik at man synes godt på vannet fra alle kanter.

Hvem kan leie

DNT Oslo og Omegn leier ut kajakker som en del av tilbudet.

For å leie kajakk av DNT Oslo og Omegn så må du:

  • Være over 16 år
  • Ha NPF Våttkort, BCU 2 star eller Svenske paddelpasset.

Vårt krav til kompetanse tilsvarende våttkort er for din egen sikkerhet. Dette gjelder også aldersgrensen, siden kajakkene våre er egnet for voksne, og vi derfor ikke anser det trygt at barn under 16 år bruker disse kajakkene. 

Du kan ta med deg en venn

Hver og en som leier kajakk, og dermed har våttkort, kan ta med seg én venn som ikke har våttkort. Vi oppfordrer likevel alle om å ta våttkort, og ønsker velkommen til et av våre Kajakk Introkurs eller Kajakk Grunnkurs

Priser

3 timer Hel dag
170 kr Ungdom (16-30 år )   310 kr Ungdom (16- 30 år)
270 kr Voksen 420 kr Voksen

Prisene forutsetter at du er medlem i DNT og at du har våttkort. Er du ikke medlem gjelder et Ikke-medlemstillegg på kr 150,-. Ønsker du å leie over flere dager betaler for hel dag den første dagen, og 3-timers pris de påfølgende dagene.

Leie inkluderer kajakk, spruttrekk, vest, åre og annet sikkerhetsutstyr som pumpe og årepose. 

Om Breivoll som kajakkbase

Kajakkanlegget ligger på brygge nedenfor Breivoll gård. Vest, spruttrekk, åre og annet sikkerhetsutstyr finnes i eget rom som er låst med på kode på dør.

  • Bruker er selv ansvarlig for å kle seg etter værforholdene, det er ikke våtdrakt/tørrdrakt til utlån. Dersom det er behov for annet utstyr som mobilposer, pakkposer og liknende kan du finne et lite sortiment i Gårdskafeen. 
  • Det er instruksjon til renholdsrutiner i kajakkanlegget, hvis hensyn til andre og etterlat deg kajakk og annet utstyr i god behold.
  • Det er ikke garderober/oppbevaringsskap tilgjengelig, personlige eiendeler må tas med i kajakken.
  • Parkeringsplasser til bil finnes langs veien etter avkjøring fra Nesset, sykkelparkering er ved stabburet på tunet. 
  • Offentlige toalett finnes på uteområdet.

Forhåndsbooking 

Når du har forhåndsbooket kajakk får du tilsendt en bekreftelse på mail med valgt dato. Kort tid før utleietidspunkt vil du få en ny mail med kode til døren og informasjon om leien. Dersom du har booket kajakk samme dag som du skal bruke den må du gå innom Gårdskafeen eller kontakte Friluftshuset på tlf. 22822802 (kun i åpningstid) for å få oppgitt adgangskode. 

Det er viktig at du overholder tiden du har reservert kajakken da det kan være andre som skal leie etter deg.

Drop-in utleie

Antallet kajakker tilgjengelig for drop-in vil variere utifra antall kajakker som er forhåndsreservert til utleiere og kurs. Drop-in utleie gjøres i Gårdskafeen. Der fyller du ut egenerklæringsskjema og betaler for utleien. Du får oppgitt koden til kajakkanlegget av de ansatte. Kajakken må hentes ut i Gårdskafeens åpningstider, men kan leveres utenfor åpningstidene. Husk at du må overholde reservasjonstiden da det kan være noen som har leid kajakken etter deg. 

Ta hensyn til fuglereservatet

Ved Breivoll er det to fuglefedningsområder som det er vikitg at du som ferdes i kajakk tar hensyn til. Dette gjelder Flatskær og Tuskjær. Det er en vernesone som gjelder 50 meter rundt hver av øyene så vis hensyn til dette, og gå heller ikke i land på disse skjærene. Se bilde lenger ned på siden som anviser det aktuelle området. Kajakkanlegget er markert i blått på nederst på bildet.