Kajakkutleie - breivoll

Foto: Henning Hoff Wikborg

Her finner du informasjon om hvem som kan leie kajakk av DNT Oslo og Omegn, om hva det koster og om hvordan du går frem.

Retningslinjer på grunn av koronasituasjonen:

• Vi har et begrenset antall kajakker, men det er drop-in utleie i Gårdskafeens åpningstid. Det er per nå (mai 2020) ikke mulig å forhåndsreservere kajakker.
  • Garderober og skap er låst, og utstyr legges igjen på eget ansvar i Staburret eller tas med i kajakken. Vanntette poser til klær, mobil, etc selges i kafeen.
  • Det er ikke mulig å låne våtdrakt/tørrdrakt og bruker må ta ansvar for å kle seg etter værforholdene. Husk at vanntemperaturen på våren ikke gjenspeiler lufttemperaturen.
  • De som leier kajakk må være friske, og ikke i karantene eller isolasjon. Brukere er selv ansvarlig for å følge rådene som er gitt av FHI om avstand og håndvask.
  • Vis hensyn og hold avstand når du er i Gårdskafeen for å leie kajakk.
  • Følg oppslåtte renholdsrutiner for kajakker og utstyr.

Ellers gjelder de vanlige retningslinjene:

Hvem kan leie

DNT Oslo og Omegn leier ut kajakker som en del av tilbudet.

For å leie kajakk av DNT Oslo og Omegn så må du:

• Være over 16 år
  • Ha NPF Våttkort, BCU 2 star eller Svenske paddelpasset.

Vårt krav til kompetanse tilsvarende våttkort er for din egen sikkerhet. Dette gjelder også aldersgrensen, siden kajakkene våre er egnet for voksne, og vi derfor ikke anser det trygt at barn under 16 år bruker disse kajakkene.

Du kan ta med deg en venn

Hver og en som leier kajakk, og dermed har våttkort, kan ta med seg én venn som ikke har våttkort. Vi oppfordrer likevel alle om å ta våttkort, og ønsker velkommen til et av våre Kajakk Introkurs eller Kajakk Grunnkurs

Alle som leier kajakk må lese og være innforstått med våre vilkår og instruks for brukere av DNT Oslo og Omegns kajakkutleie på Breivoll. Dette gås igjennom når dere kommer for å leie.

Priser - Breivoll

Det er to priskategorier for kajakkleie:

1. Ungdomspris (16-30 år): kr 160 per dag (kajakkleie for ungdom sponset av Frifond)

2. Andre brukere (30+ år): kr 265 per dag

Prisene forutsetter at du er medlem i DNT og at du har våttkort. Er du ikke medlem gjelder et Ikke-medlemstillegg på kr 150,-

Om Breivoll som kajakkbase
På Breivoll Gård starter du kajakkturen med å padle ut den flotte strandbukta i nordenden av friområdet nedenfor Breivoll Gård. Kajakkene ligger på stativer under trærne nedenfor det gule lille pumpehuset. Gjør deg kjent med kajakken og utstyret før turen. Mulighetene er mange for å finne seg et koselig sted å gå i land for en matbit eller kanskje for å sole seg litt på et svaberg!

Ta hensyn til fuglereservatet

Ved Breivoll er det to fuglefedningsområder som det er vikitg at du som ferdes i kajakk tar hensyn til. Dette gjelder Flatskær og Tuskjær. Det er en vernesone som gjelder 50 meter rundt hver av øyene så vis hensyn til dette, og gå heller ikke i land på disse skjærene. Se bilde/flyfoto lenger ned på siden som anviser det aktuelle området. Du legger ut med kajakken helt "nederst" i bildet.

Når kan du leie?

​​​​Du henter ut kajakken i Gårdskafeens åpningstider.

Vil du padle utover kvelden, får du en adgangskode slik at du kan ordne tilbakeleveringen selv.
Se åpningstidene for Gårdskafeen.

Fuglereservat