Bestyrer er på plass!

Bestyrer på Breivoll Gård fra 1. juli 2019 er Marit Skjerven.
Bestyrer på Breivoll Gård fra 1. juli 2019 er Marit Skjerven. Foto: Siri G. Bekkhus

Bestyreren på Breivoll Gård i Ås heter Marit Skjerven. Hun vil jobbe for at denne perlen ved Bunnefjorden skal bli en friluftsarena for fellesskapet, for gode friluftsopplevelser for alle. Et sted man ønsker å komme tilbake til.

Marit flyttet til Oppegård for snart tretti år siden. Hun fant raskt frem til Breivoll og har siden brukt stedet sammen med egne barn til strandliv og andre aktiviteter.  Hun ble med i gruppen Breivolls Venner fra starten av. Marit er utdannet sykepleier og har de siste årene hatt jobb i Direktoratet for E-helse. Hun er altså opptatt av aktiviteter som kan gi bedret folkehelse.

Vi spør hvorfor hun søkte på jobben som bestyrer, for det må da være ganske "langt" mellom en kontorjobb i Direktoratet for E-helse og en bestyrerjobb på Breivoll Gård?

Marit ler og er enig i at bestyrerjobben krever andre egenskaper av henne. 

- Breivolls Venner har nådd målet sitt i og med at DNT Oslo og Omegn har inngått avtale med Ås kommune om å drifte stedet. Dermed kom lysten til å jobbe videre med og for Breivoll Gård. Dessuten passer DNTs verdier både med mine egne og med verdiene som Breivolls Venner ønsket for stedet, forklarer Marit.

- Og hva skal en bestyrer på Breivoll Gård egentlig gjøre?

Marit tenker seg om litt, lurer på hvor hun skal begynne. Vi aner at det er mye hun skal gjøre. 

- Jeg blir jo ansiktet utad. Jeg skal ønske folk velkommen, og ha styring og kontroll på aktivitetene på stedet. Sørge for at det er rent og pent og tiltalende, og ikke minst trygt, og at stedet er tilgjengelig for alle. For barn, ungdom, voksne og seniorene. Jeg ønsker også at skolene, barnehagene og organisasjonene finner vegen hit.

Breivoll Gård har en enestående beliggenhet nede ved sjøen innerst i Bunnefjorden. Med store områder som hører til gården; Flere bygninger, brygge og kajakker, fotballbane, lekeapparater, volleyballbane og store, deilige gressplener og skog. Dessuten går Kyststien her.

- Jeg gleder meg til å bidra til å bygge opp Breivoll; få på plass lavvoene, starte opp skolehage i samarbeid med en hagegruppe, få opp hengekøyeparken hvor det også skal være utekjøkken. Tretopphytter kommer også, på litt sikt! Og så drømmer jeg om et skikkelig orangeri, eller drivhus - jeg håper å kunne sette i gang kronerulling for å få det på plass, sier Marit ivrig.

- Vi ønsker at Breivoll skal være bærekraftig og vil ha et grønt fokus i alt vi gjør. Gjennom blant annet kompostering og dyrking av egne grønnsaker, og på sikt håper jeg at vi kan ha dyr her i småskala. 

Datoer å merke seg

Allerede nå har Marit flere arrangementer på gang, sammen med Breivolls Venner, frivillige fra DNT og andre.

  • Åpningsarrangement lørdag 31. august: Da er alle velkomne til offisiell åpning. Følg med på nettside og fb, her kommer det program.
  • Natt-i-naturen 31.8.-1.9.: Natten fra lørdag til søndag inviterer vi til Natt-i-naturen. Da kan folk komme og sette opp teltene sine på de grønne plenene mellom husene og sjøen og overnatte sammen med barna sine. 
  • Kom Deg Ut-dagen og Breivollmarsjen 1. september: Vi inviterer alle - også de som har vært med på Natt-i-naturen - til Kom Deg Ut-dagen på Breivoll søndag 1. september. En skikkelig familiedag med masse morsomme aktiviteter for små og store. I tillegg går Breivollmarsjen av stabelen denne dagen. Løypa er på fem kilometer i vakker natur.
  • Lokalmatdag lørdag 21. september:  Lokalmatdag på Breivoll blir skikkelig gøy!  Marit håper at hun da skal ha en hest på plass slik at vi kan få se pløying på gamlemåten, med hest. 
  • Gårdskaféen fortsetter på søndagene utover sommeren. Med servering av bakst, suppe, kakao med krem, kaffe, brus og andre godsaker til en god pris. Til glede for alle som går tur i området, koser seg på stranden eller annet. Det er Breivolls Venner som drifter kafeen, og overskuddet går inn i driften av Breivoll Gård.

Kajakk

Kajakk-kursene på Breivoll går utover hele sommeren.  Dettte er introduksjonskurs og grunnkurs, noen for voksne og noen for ungdom. Etter hvert vil det også bli mulig å leie kajakk.
Les om kajakk-kursene og meld deg på.

Leie lokaler

Både hovedhuset og drengestua blir nå pusset opp. Deretter vil det bli mulig å leie disse til f.eks. møter, konfirmasjoner og annet.

Marit er energisk og ivrig, ja, hun er et oppkomme av ideer. Mange av dem er ikke kommet så langt at de er datosatt ennå, og det er ikke så rart - hun har tross alt bare vært bestyrer i noen få dager! Men altså: Hun jobber med planer om vise-/musikk-kvelder, matkvelder, kurs i økologisk dyring og kompostering, for å nevne noe.  

- Få med at vi skal ha liv og røre her på Breivoll  Gård i vinterhalvåret også - med blant annet stort, spennende julemarked, ivrer Marit.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Ta et kajakk-kurs på Breivoll!
Ta et kajakk-kurs på Breivoll! Foto: Eivind Haugstad Kleiven
Foto: Henning Hoff Wikborg

Les mer

Les om Breivolls Venner

Sjekk nettsiden til Breivoll Gård - siden er under oppbygging. Breivoll Gård på fb og på ut.no 

Slik kommer du deg  til Breivoll Gård: 

Buss: Rute nr 505 fra Oslo til Nesset, tar ca 30 minutter. Det er ca 15 minutter å gå til Breivoll Gård fra busstoppet. Det går buss til Breivoll fra flere steder.
Bil: Kjør E-6 sørover (fra Oslo) og ta av mot Nesset/Vinterbro. Ta til høyre ved koisken på Nesset og følg Breivollveien innover og parker på den store parkeringsplassen ved Breivoll Gård. 
Kajakk: Du kan padle fra Sørenga eller Langøyene. Padle helt innerst i Bunnefjorden til du møter stranden på Breivoll Gård. Turen tar ca 4 timer fra Sørenga. 
Sykkel: Sykle Mosseveien/E-18 til Hvervenbukta, så videre på Gamle Mossevei og langs Gjersjøen mot Tusenfryd og videre til Nesset og inn til Breivoll Gård. 

Foto: Henning Hoff Wikborg
Foto: Erik Bergvoll

Skrevet av Siri G. Bekkhus 6. juli 2019